Tutorial Format Handphone Nokia

Assalamualaikum..apa kaba semua?takkan letih puasa kot..ni mesti tak bagun soq(sahur).ha betul tak?jangan la tinggal sahur..dalam sahur ada berkat yang banyak tau!aik menyimpang plak sikit dari tajuk..hehe xpa untuk tidak mengeringkan gusi.ok untuk kali ni aku nak ajar camna nak format handphone atau handset nokia.ala senang ja..senang dari format komputer Windows Xp..hehe.nak format handset nokia ni semudah A B C.jadi budak tadika pun boleh buat.haha yeke?lepas ni kalau handset kena virus,system problem tak perlulah nak hantar kedai cina,orang kata buang karan ja.ok taknak banyak cerita ikuti langkah2 dibawah

1. Offkan handset dan tunggu sehingga 5minit
2. Tekan butang call (green button)
3. Tekan butang no3
4. Tekan butang bintang *
5. On handset dan jangan lepas satu pun butang tadi
6.Tunggu sehingga screen menunjukkan abjad FORMAT atau FORMATTING

ok misi telah berjaya..senangkan?

p/s :masa yang diambil lebih kurang 4minit dan ingat maklumat dalam handset akan hilang.handset anda sekarang seperti baru beli.

moga membantu anda semua..jumpa lagi.. ^_^

No comments: