Facebook : Ketinggalankah Tidak Mempunyainya?


Kegilaan terhadap facebook kini menjadi-jadi.
Program televisyen(live) juga menggunakan facebook sebagai platform untuk berhubung.
Hebat ye facebook?
Mesti ada yang sanggup bayar jika facebook tidak dibuka secara percuma.

Kini di Malaysia,statistik menunjukkan pengguna facebook melebihi 4 juta orang.
Yup korang salah seorang daripada 4 juta tu.
Bangga tak menjadi pengguna facebook?
Korang rasa up to date?
Ada apa dengan facebook ?

-nak beritahu dunia korang tengah buat apa
-menambah kenalan dan mencari kenalan lama
-chat
-main game
-buat kenyataan sampai kena tangkap ?



Street To The Point

Menjadi masalah sekarang ni,
apabila ada pihak melabel siapa yang tidak mempunyai facebook adalah mereka yang ketinggalan.
Betul ke ni tiada facebook ketinggalan?
suka-suki je kan kata orang ketinggalan.
Hanya kerana tidak mempunyai facebook korang kata ketinggalan?
Oh ini tidak adil.
Statment sesiapa yang tidak mempunyai facebook adalah ketinggalan tidak patut.

Mungkin mereka lebih gemar blogging daripada social networking
Mungkin mereka lebih suka berforum
Mungkin mereka menjadi blog reader yang bijak

Moral Of The Story
Jangan mudah melabel seseorang ketinggalan, kerana hanya dia tidak mempunyai akaun facebook.
diam-diam sudah.
Mungkin korang lebih ketinggalan bila korang berfacebook dengan menggunakan browser IE.haha

14 comments:

anazkia said...

Masya Allah... Kat sini rupanye. Facebook, myspace, plurk, twiteer apapun itu, semua kembali kepada kita, para pengguna. Kitalah yang mengendalikan mereka (teknologi) bukan kita yang dikendalikan. Wallahu'alam.

Salam uhkuwah.. timekasih dah undi saye kat blog denaihati

Fiz said...

org xda twitter pon dah kena label ketinggalan

deusXmachina® said...

facebook ke myspes ke apa pun...
ada pros n cons laman2 sosial ni
apa pun, gunakanlah dengan bijak

madzlan said...

tak ketinggalan klo xguna fb

Wan Perlis said...

@anazkia
guna teknologi sebaiknya

@fiz
baca je utusan dan tgk berita

@deusXmachina®
kita mampu menilainya

@madzlan
yup btl

Pisyek said...

aku takde fesbuk, adakah aku ketinggalan???

aku rase tak sebab aku lebih tau pasal sistem fesbuk tu sendiri dari KEBANYAKAN orang malaysia sebab aku pernah join 1 talk dari IBM yg berkongsikan sedikit maklumat psl teknologi hari ini.

jd kesimpulannye aku tetap akan cakap aku x ketinggalan walaupun xde akaun fesbuk...

hehe... =P

Wan Perlis said...

@Pisyek
aku pun buka facebook jarang2.
luv my blog.hehe

azizan4444 said...

facebook aku join 2008 lg...tp twtter xde smpai skng..cm ktggalan jgk la aku rase..hehehe..fb pon x aktif sgt..blog je bez..heeheh

Wan Perlis said...

@azizan4444
cepat2 reg twitter & add me
twitter.com/ahmadsyazwab88
hehe
anyway blog lagi best.yay :)

wazy said...

Huhuhu best bro facebook ni ,sambil layan blog n teitter,facebook memang tak boleh dipisahkan gak =)

kisahsensasi said...

Disebabkan orang makin ramai guna FB...ia jadi semacam keperluan dalam hubungan sosial...

hazman aka species1980 said...

FB dan laman web sosial yang lain dapat membantu untuk kita buat marketing dan buat promosi disebabkan penggunanya yang kian meningkat.....

norashikin rahmat said...

disebabkan di sebelah kanan blog anda tertulis "commentator is a sweet person", jadi, sayapun drop a comment kat sini. hehhe.

just a simple comment, "descibe outdated". :P

Wan Perlis said...

@wazy
add la aku geng

@kisahsensasi
terpulang kpd individu.
tetapi beras adalah lebih keperluan

@hazman
org business ke?haha

@norashikin
awak memg sweet person :)