Freemason - Tak Perlu Takut


Atas rasa keprihatinan dan menyedarkan,
aku rasa terpanggil untuk mengemukakan pendapat tentang isu freemason
dari perspektif budak mentah yang matang.
Ringkas dan sederhana.


Apa itu freemason ?

Freemason adalah gerakan rahsia untuk pembentukan New World Order yang akan menguasai dunia keseluruhannya.
Freemason adalah bertentangan dengan ajaran Islam.

Korang rasa gerakan freemason ni bahaya tak ?
Freemason memang bahaya kerana seperti yang aku katakan tadi ia bertentangan dengan Islam.
Jika benar gerakan ini ada di Malaysia maka kita tentang habis-habisan.
Pihak bertanggungjawab perlu bertindak.

Sebagai manusia yang mampu berfikir dengan baik dan bijak, isu freemason ini tidaklah perlu ditakutkan.
Jelas sesuatu perkara itu bertentangan dengan agama maka kita tolak dan kita tentang.

Dan jangan pula fanatik sehingga pokemon,mickey mouse dan facebook dikaitkan dengan freemason.
Sebenarnya korang dok tengok american pie tu la freemason.

Berkenaan ajl baru-baru ni,jangan hanya memandang pada freemason semata-mata.
Lihatlah sendiri dari segi keseluruhan ajl.
Jelas mempunyai unsur maksiat dan lagha.pergaulan bebas,pendedahan aurat dan membazir.

Apa kata korang ??

klik gambar diatas untuk membaca petikan dari Utusan

10 comments:

Andi said...

kebetuln ke masa ajl tu.
sekali pandg nyeramkan.cam dirancg je

ajim said...

freemason 2 dari satu sudut mmg betul gerakan yg merbahayakan dunia islam..
tapi aku tgk, ada satu kecenderungan bg segelintir org islam yg begitu obses pada benda nie.. sume benda dia nak freemasonkan.. baru2 nie aku baca, ada sorg hamba Allah cakap KLCC 2 pun ada unsur freemason.. kelihatan sume benda dlm dunia nie dilihat dari sudut freemason.. aku rasa, diorg kena sindrom mem'freemason'kan setiap perkara yg dia lihat..

deus X machina said...

sangat setuju dgn artikel ko bro
aku pun seperti yang ko tau dah tulis pasal benda ni sehingga mendapat respon yang agak panas la kan....

Memang benda ni betul wujud...
Tapi jangan la terlalu obses sangat
Sampai semua benda nak dikaitkan dengan freemanson
itu lebih berbahaya sebenarnya....

Wallahualam

nyetok said...

Freemason ni wujud sejak zaman dlu2 lagi kan? aku xberapa nk paham hahahak.. tapi aku dengar ada jugak orang2 besar yg sapot menda neh..

touyakaruma said...

Hahaha sokong , cian Pokemon difitnah cara Yahudi hina Islam , sedangkan Pokemon citer buatan Jepun .

MatUsim said...

aku nak komen saudara ajim pasal mem'freemason'kan setiap bende yg kite tgok...
kalau sesiapa yg kaji hal freemason ni tau bahawa kite sememgnye dikelilingi bangsa Yahudi intelek.mereka telah menguasai setiap aspek pembangunan, pemakanan, dan berbagai lagi.
Jadi nk ckp bahawa berkemungkinan building mcm KLCC tu ade pengaruh freemason.
Banyk lagi building kt dunia yg berkait freemason..Kalau anda ade menonton dokumentari The Arrival anda akan tau kenape building tu dibina gitu.

jaraz_tharaz said...

buat pemerhatian, kajian secukupnya. Freemason berbahaya. hati2

Ganex Ni'am said...

bayak gerakan yang mau memecah belah islam, segala bentuk yang mau memecah belah islam harus cepat di di tindak,

Farzhan Faudzi said...

teruk gini..nate freemason mmg anjing kurap..dok selindung disebalik artis2 yg cute2 lawa suma under dpa..anjing..ahmad dhani pon..

z for zzz said...

sokong matusim....tgok the arrivals dulu...sume ade kat c2,nk slh kn korg yg xphm pun,xleh gak...mgkin korg xtau kn....so rjin2 r tgok k kat youtube...kalo xde angin mane pokok nk goyang dol...sbr matusim....biase r 2,nk wat baik biase r 2...tros kn perjuangan anda.....syabas....