Semuanya 1Malaysia



Rakyat didahulukan
Pencapaian diutamakan

Kalau betul ini yang diperjuangkan aku setuju.
Ye la mesti kita nak didahulukan.
Dahulukan rakyat menjadi kaya lepas tu baru pemimpin.
boleh tak?

Menjadi fenomena sekarang ni,semuanya nak disatu Malaysiakan.
sehingga salam pun nak disatu malaysiakan.apa ni?

Mungkin lepas ni wujud proton 1malaysia, karipap 1malaysia,teh ais 1malaysia,
durian 1malaysia dan lain-lain lagi.

kalau korang jadi perdana menteri tag line apa yang nak digunakan?

5 comments:

joegrimjow said...

hidup bemuaakat
erkk
cam xbest je
huhu


teka dan menang 10 pound
jom jom
;)

deus X machina said...

tagline aku kalau jadi Pm ape lagi
ERK888
hahaha

Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi said...

@joegrimjow
muafakat membawa berkat.haha

@deus x machina
haha susah rakyat nak faham tu

norashikin rahmat said...

agak aa..halal act pun ada tag camni kunun: 1malaysia 1halal. pejadah ntah, dulu islam hadhari, pastu skrg 1malaysia. org yg xfaham jd tenggelam. disebabkan konsep tu, ada orang kafir buat post yang bunyinya macamni dalam blog dia (saya jumpa dalam reader, translate je): "Kata 1Malaysia, tapi nak guna nama Allah dalam agama selain Islam tak boleh pulak"-hamikkau. sape nak tanggungjawab nih.
[er..terbebel jap kat sini]

Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi said...

@norashikin rahmat
kita jangan biarkan org bukan Islam keliru.
bab isu penggunaan nama Allah, setuju dgn pendapat Dr Asri