Amalkan Cara Hidup Sihat di Blogspot



Oh ni first time aku nak kasi tips. bajet macam bagus la pulak.
Sebenarnya ni hanyalah pendapat aku. terpulang kepada blogger lain bagaimana nak menerimanya.

1. widget melebihi entri
perkara ni tolonglah jangan amalkan. reader ke blog kita untuk menbaca kisah kita, bukan nak tengok jam, kalendar dan lain-lain. widget juga melambatkan load blog anda. contohilah keretamayat

2. lagu dan irama
tak perlu meletakkan lagu. bila blog ada lagu ni hilang fokus atau konsentrasi reader untuk membaca entri. potong stim terus.

3. word verification
entri best tapi ada benda alah ni.aduhh..
perkara ni memang menyusahkan. kenkadang word tu plak susah nak baca.
jangan marah orang tak komen blog kita.

4. komen balas dan terjah blog
yang ni perlu dilakukan. reader akan berasa dihargai dan membuatkan nak mai datang lagi ke blog kita.sekurang-kurangnya kita jerit la di shoutbox dia

aku perasan sekarang ni ramai yang letak formspring kat blog.
best jugak kot benda ni

ps : harap kawan blogger aku (AhCong) menjadi manusia yang baik.ahaha.
"wei acong aku dah bagi kredit kat hang"

21 comments:

* mEsSy * said...

thnx for da info.. ^_^

FaTiN said...

haha. formspring. buat la, best^^

Azizuan Aziz said...

lg 1, sila guna embedded comment..sng nk leave comment sket..

محمد فردوس سعد said...

ape formspring tu?wat entri tuk tu..hehe

~ ReD ~ said...

word verification tu...alahai..

sampai saya tersalah taip word tu. dh banyak plak spent masa nak post comment

eyriqazz said...

suka la header awak..menarik..tips2 tu betoi juga...

Alynn Notnot said...

thanks, nnt gua ikot petua lu!

deus X machina said...

aku tak wat lagi formspring
aku suka tul tanya soalan bukan2 kat formspring orang len...erk888

ahcong tgh cuti da...mana entah dajei tu pi

lizz said...

btol,tak payah pasang lagu. aku memang xkan baca pun blog lagu2 ni. UNLESS lagu die btul2 aku layan.hehehehe

zaiMi said...

yang pasal word verification tu aku setuju. niat tu bagus nak halang spam tapi berapa sangat la spam nak masuk. lagipun boleh delete spam tu kat dashboard.

hans said...

aku rasa blog aku semua memenuhi ciri2 cara hidup sihat di blogspot
huhuhu

x-po said...

aku skrg wat formspring buatan sendiri je kat twitter tu..hehehe

cybernetic88 said...

haha. bgus2. aku sokong smua ko tulis diatas. haha. formspring xbermnt lagi nk join. nmpk mmng best. kng2 la. bnyk pulk nk lyn kng. haha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

apasal semua ada FSP neh ?

Hazzy Ishak said...

setuju...heheee

noney said...

setuju sgt.. kalau letak lagu memang blog lmbat nak bukak..

crazy_labelle said...

setuju part hargai visitor tu...
siyesly, sesape yg membalas satu2 komen amatlah sy respek... xjemu2 mengvisit 60 kali sehari...

amirah said...

kalau blog ada lagu mmg xleh p..
nak2 lau lagu yg play otomatik n xleh stop..terus pgkah blog 2

yonna said...

word verification utk elak spam lerr. hihi

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

xska gak dgn benda alah tu...

taip komen terus publish kan sng..

tapi lagu tu...mnggangu tumpuan ke??

ikut pemilihan lagu yg sesuai juga kn...

hehe

Sya Isya said...

Sya letak juga jam walaupun dah banyak kali terbaca, orang kata tak yah letak. Sayang ler nak buang. Sya sayang semua widget yang ada kat blog sya, sebab dah spent banyak masa untuk widget2 tu ^_^.