filem mantra = jahiliah


first nak bagitau gua tak suka benda-benda misteri ataupun mistik. gua tak minat benda alah macam ni. street to the point, terbaru filem meLAYU yang bertajuk mantra. bajet seram, mistik la kononnya. gua tak kenal sapa directornya. yang pasti gua comferm filem ni

1) jahiliah
2) karut-marut
3) tidak berilmu
4) kutipan tiket 1000 kebawah
5) bengkrap

gua rasa pengarah filem meLAYU dah habis idea

dan gua nampak filem ni EKSPLOITASI TERHADAP KAUM WANITA. tengok cover filem dah tau. separuh belakang badan gadis terpampang. boleh kata dah nak sampai tahap 1/2 bogel jugak la. gua rasa ini satu PENGHINAAN terhadap kaum wanita. lihatlah kaum wanita! kaum anda mudah diambik kesempatan. diam ja?

gua memang tak percaya hantu! nak kata gua kraisis identiti tak jugak. mungkinkah gua terlalu moden? tak jugak. gua perlu jumpa dan bermain bola dengan makhluk ni dulu baru gua percaya. tapi dalam dunia ni ada 2 hantu gua percaya. pengundi hantu dan hantu2 di kalangan manusia. siyes yang ni gua percaya.

23 comments:

.::WaNiE::. said...

ngantuk


wa tumpang menguap sambil tutup mulut kat sini

kahkahkah

bila laki wa nak balik

mmg xde kene mengena ngn entry kan?

mcm ni lah. Hantu itu adalah jin bagi gwa

Nak kata gwa tak caya gwa tipu sangat.

Mereka ada dimana mana

Pelat said...

lu dah pandai emo - emo? gua suka lah....











pssssttt...
* nak tanya.. blogger2 mana best? boleh bagi link diorang tak? gua nie budak baru. mencari - cari mana blogger yang leh masuk kepala gua nie

Syiqin said...

Sabar2..Boringlaa, asyik2 genre seram..padahal x scary mana pown...isk2>.<"

ayaa alyy said...

first aya mmg takot tgk cerita seram. second mommy ckp hantu nie jin. nk kata x percaya, aya percaya l jgk. but my dad pon mcm u. xpercaya lgsung.

chepaq blurb blurb said...

hantu = setan
perempuan = wanita

makhluk-NYA. ;)

intan payung said...

betul2 saye sokong..tah pape la cite zaman sekrang..cube la bwat cite mcm transfomers best gak.. ni balik2 cite seram. BOSAN!!!

hehe peace

kak ina kl said...

betul tu..sajer ajer nak gunakan pempuan sebagai tarikan..kalau nak tgk bogel baik gi ajer cari laman lucah...

annadzirah said...

hahaha.
tetap nak tengok jugak cite tu..
macam best bagi sy.
bab menghina perempuan tu, sebelum ni ada filem yg covernya ala2 macam tu jugak. susuk xsilap.
lagipun, melambak artis tayang belakang dekat anugerah2.
PEACE!.


ENTRY BARU ; Pernah Alami Kejadian Ini? ; Salah Orang.

Syamil Rasid said...

ini cita kesedaran lah...
bukanya jahiliah..!

Cik Akma said...

tgk mcm mane org ramai define cte nihh. hee

nabilah_2908 said...

betul la tu..org melayu kita ni mcm dh tkde idea lain..balik2 cerita hantu..

dalam iklan..bukan main gempak lagi..konon2 seram...bila dh tgk...alahai..hampes....

sibuk suh sokong produk keluaran tmpatan..tp keluaran tmpatan mcm apa je..

jom ke APA KATA HATI pulak,
KERJA & BLOGGING

Anonymous said...

bodo punya crita

alvin takda umah harga 8juta said...

wa suka tgk cerita gaban ngan suria perkasa hitam je..
cerita2 karut cam ni wa layan bila wa rasa nak tido..
apapun maria ozawa cd summer editon sgt layan..

Wan Perlis said...

@syamil
lu sedarkah bila tgk film ni?
atau lebih membuatkan lu menjadi penakot

@alvin
pos kat gua cd maria ozawa tu

hans said...
This comment has been removed by the author.
hiro said...

celake, gua takleh tdo tgok gmbr tue..cpt..tdokn gua..cik wanie..tulung abg..ahaha

DuniakuAbstrak said...

sihir tuh..puja setan..

Affan Ruslan said...

apsal ek, cte2 melayu baru2 ni macam bajet sgt.
thanks share wan

Affan Ruslan said...

apsal ek, cte2 melayu baru2 ni macam bajet sgt.
thanks share wan

ieQa sWetLuv said...

dah jd cm bese la cite seram2 now ni..cam x extreme lak rsnye huh

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

entahla... tengok macam jadi makin mengarut je... huhu

Wan Perlis said...

mmg betul ngarut filem ni!!

HEROICzero said...

eh tp triller ceta neh mcm menarik. ade api2. fire2. mcm street fighter. dragon ball.. keh3x