Seperti Tiada Kesudahan


Seperti tiada kesudahan gejala buang bayi. adakah ini satu trend? bulan puasa pun nak buang bayi. kempen Kami Prihatin tidak menunjukkan keberkesanan ketara.

kini Melaka ingin mewujudkan sekolah pelajar mengandung. ada pihak yang mengatakan ia tidak bijak dan mencemarkan.

Apa kata survey?

Tolong Jangan Buang Bayi !

8 comments:

Linglung said...

sekolah pelajar mengandung? abis tu yg si bapak tu tak mengandung, xkena apa2 ke? xpyh disekolahkan sama?


follow me on twitter - http://twitter.com/akulinglung

Anonymous said...

manusia bila nafsu menguasai diri

Syiqin said...

ternyata nak wat sekolah tu bukan alternatif terbaik...lagi melingkup adala...

UglyPooh said...

kan lg ramai yg mengandung sbb ada tempat bergantung.
apa kata smua pihak kerjasama...hiburan, politik, rakyat...sbenarnya kena kekalkan cara hidup yg sihat. kempen imarahkan masjid, kurangkan hiburan, mak bapa jgn bg ank kluar mlm. terapkan agama dr kecik. ni kalau open minded sgt mak abah ni yg pening ni. biarkan lelaki masuk bilik anak, borak2la konon.

kalau kt mekah, budak2 remaja belasan tahun je ramai yg pegi masjid...kita kena wat kempen camtu jugak. ni byk sgt pesta yg lainnya. adeh..

MissNafa said...

kalau la ade sekolah mcm tuh. makin melompat la si pembuat maksiat sebab senang je. lepas dah ad baby dalam perut, masuk plak sekolah utk stnt yg pregnant tuh!~

Cik Akma said...

:(

kesian okay~

norashikin rahmat said...

kita ni suka sangat nak bagi penyelesaian terus, padahal ia bukanlah jalan terbaik..

sebaik-baiknya tengok masalah ni dari akar umbinya.. kita tak didik anak2 dengan didikan agama, kemudian membiarkan remaja terdedah kepada segala macam benda yang bukan2..

jangan risau, kesudahannya pasti ada..insyaAllah :)

zulaikha said...

sekolah pelajar mengandung bukan lah cara penyelesaian yg baik. lama2 budak tu dah tak rasa bersalah bila diorang mengandung. Asal mengandung je masuk sekolah tu. Ibarat masyarakat tak kisah dan tak pandang serong pada dosa sebegini.


zulaikha's blog:
.::ZULAIKHA::.