Sikap Najis Jiran dan Pejabat Agama!aku betul2 serius!



"Mak minta tolong kat jiran tapi takda yang datang" kata-kata anak mangsa

Inilah semangat kejiranan yang ditunjukkan! najis !
dimana rasa prihatin seorang jiran? tolong-menolong?
dah pukul 4 pagi datang minta tolong. dah sah ada perkara besar berlaku

Mangsa pernah mengadu kepada pejabat agama tentang hidupnya terancam bersama suami yang kurang siuman. pihak pejabat agama menjawab "Puan balik perbaiki keadaan dan banyak-banyak bersabar"
lihatlah orang meLAYU. bercakap memang mudah. inilah sikap najis yang ditunjukkan.
lepas tangan, malas buat kerja, ambil mudah..
yang mereka tau, cukup bulan ambik gaji.

sorry to said, orang pejabat agama pun kadang-kadang tak boleh pakai ! bangang

kasihan kepada anak-anak
sapa nak jaga mereka lepas ni??
trauma sudah pasti
kesan jangka panjang?

20 comments:

safiyyahosman said...

sedih.itu yang aku rsa time bca..gila aku rsa punya bapak dan suami kurang siuman..n aku rsa sbb dadah jga..

semangat kejiranan dah xda..dekat kawasan aku nih pon..pelajar hampir dirogol oleh india..duduk dkat taman perumahan yang majoritinya family..tapi sekor pon xada yang bantu...

kita doakan y terbaik untuk anak anak arwah..

Encik Psychopath said...

syaiton punye suami. jiran apatah lg.

Gen Fujita said...

Innalillah ilaihirojiun. Aku bersangka baik dlm hal jiran, pukul 4 pagi ramai yang masih tidur, sahur pun kurang2 pukul 5 lebih baru bangun.

Semoga anak2 arwah dapat penjagaan yang sepatutnya.

Anonymous said...

sadis sadis

HEROICzero said...

nak salahkan jiran pon x boleh. mengikut jiran, mereka dah biasa dengar pergaduhan dari rumah diorg neh. so, jiran2 tu sangka mungkin pergaduhan yg biasa mereka dengar.

yang menjadi persoalan, pejabat agama. come on lah~ kalau dah mcm gitu si isteri mengadu, ape jadah nak nasihat2 ala2 drama RTM? si isteri nampak sangat dah tertekan n xtau nak buat apa. dalam kes neh, sepatutnya pejabat agama lebih memainkan peranan.

Harap2 kes neh dpt bukak mata semua org, insyaAllah. jgn sampai berulang lg, dah terlambat. haihh~

AyuE SurihanyOt said...

adoii...kesian la..boleh pulak amik sikap lepas tangan macam tu...

Hazzy Ishak said...

nasi dah jadi bubur

Oong-ong said...

ni xbukan..dadah lah ni kot

eqa said...
This comment has been removed by the author.
eqa said...

ni la zaman sekarang da byk lepas tangan bila kena atas hidung sendiri baru nak sedar kot..

محمد زهراوي said...

pasal pejabat agama,banyak gua setuju..macam org kena tangkap basah,tapi x leh nikah dulu,kena kursus nikah dulu..what the F?pastu macam gaji minimum untuk poligami..erghh..jgn terlalu berteori wahai Tuan2 Syeikh..berpijaklah di bumi nyata..jangan ingat org lain sesoleh antum!

Dewi's Artwork Station said...

dahsyat..sedih.

deus X machina said...

pejabat agama pun takleh harap, sape lagi yang boleh harap..>>>???

aish...bolehland tol

Redz da Tsar said...

huhu...

Tu yang payah berjiran dengan jiran yang langsung tak ambik tahu hal jiran...

Pejabat agama dia sibuk nak attack Wahhabi, haramkan baju, nak setelkan kes pemilihan imam, kes prbedaan pndapat... Tak leh salahkan diorang... Kes Wahhabi nie lagi teruk dari kes gaduh umah tangga... =)

Idalara said...

sedih...sebak dan rasa sgt kesian pada nasib anak2 mangsa..

pihak pejabat agama..kerap isteri@perempuan yg datang mengadu diambil lewa saja..begitulah nasib isteri yg menjadi mangsa suami yg gila,dadah,tak bekerja,tak bertanggungjwb, pemalas,berpoya2 dan beribu lagi perbuatan buruk mereka..maaf lelaki..aku bercakap dari pengalaman lalu....

MOFASAD said...

mental gangguan

suhaida shukor said...

nape la suami sanggup wat isteri camtu... sian wanita. lemah lagi dipijak2

maisyara Pot! Pot! said...

jiran? hahaha. skng jiran tak macam dulu yg suke menolong. skng, selfish maaaaa. mcm cilakak je.

Anonymous said...

dunia skrg macam2

Ahmad Syazwan said...

ohtidak