Hang Biaq Betoi

cerita yang diceritakan dari kawan kepada kawan kepada kawan dan akhirnya sampai kepada haiwan.aku.errr..errr..time aku boring..boring yang camana tu dinda??boring gilaaaaa..aku pi makan MaCibai Duon..nak pi makan sengsorang nampak macam jiwaraga sangat..habes tu..ajak la orang..penaja tak rasmi.sebab lepas taja pastu maki..orang yang camana tu dinda??orang gilaaaaa..gila tak gila sangat la..gila gilaaaaa..orang dia..besa la..aku lelaki gila tuttt..mesti la ajak awek..makan dengan laki takleh nak makan beradab..remote kontrol..suap menyuap..usap mengusap..ngan awek la baru bob mesraaaa petronas..ah haks!manes ka awek tu dinda??manessss gilaaaaa..awek ni awek pekan..pekan yang camana tu dinda??pekan gilaaaaa.bermulalah kisah lagenda moto yamaha..taraaa..

aku : weh benda berdarah ada mana??
aweks : aku on the road ni.sabaq sat noh..nak sampai dah..theee~

biasa la awek terobit terobit setting tak cun..lambat..nak mekap bagi cun mau takmau makan masa 3 4 purnama..nak sampai dah?nak sampai dia tu rasa macam nak sampaikan talkin ja kat dia..kemut!adess..puppp..jengoi mai..lega rasa di sanubariku.lepas buat kira duit Kamu-nyer Wang Saya Perabehkan.maka lepas la nak makan 2 orang..dah dia blanja..aku pon p beli..katanya..dia segan nak berjalan..

aweks : hang beli apa kat aku weh??talam ja besaq..
aku : beli chicken mcdeluxe..awat?
aweks : alaaa..awat hang tak beli set siap siap yang ada coleslaw pa bala tu??
aku : err..coleslaw??
aweks : coleslaw la..yang ada kuah kuning kuning lepat pisang tu..aku suka yang tu..kentang lenyek kot orang panggil..
aku : err..hang ni biaq btoi??errr..
aweks : awat??buat pelik lak.(sambil makan buat muka tak bersalah)

hairan..tapi takpa..dia blanja..layan ja..satgi buat suruh bayar balik.naya..makan dulu baru pangkah.

aweks : hang duk tengok bola gak ka??laki semua time bola asyik nak buat sibuk tengok bola..padahal main tak reti..kaki pengkaq...
aku : tengok jugak..tapi tak la gila meroyan sangat..tengok2 camtu ja..hang duk tengok gak ka??
aweks : tengok jugak la time takdak reja..aku minat newzeland..
aku : newzeland??err..hang ni biar betoi??err..
aweks : ha la..yang jersi oren oren tu..
aku : netherland kot.blanda la bengong!adess..jarang nak jumpa pompuan minat bola..blanda hang minat sapa??
aweks : ha blanda!!alaaa..aku minat yang pendek kecik2 tu..ermm..ha FERNANDO MESSI..walaupun dia cacat..main bola terer gila..aku dah lama ikot perkembangan dia..dia time main kat MAN U ngan bekcham bagus sungguh..aku suka tengok depa dua..
aku : errr..hang ni biaq btoi??err..
aweks : awat??pasepa hang suka buat pelik?
aku : err..takdak pa la..aku pun suka dia..errrmm..

errr..layan ja..tak leh kata pa..dibawah tajaan..

aku : weh..hang la ni duk mana??kerja apa??lama tak dengar cerita..ingatkan padam dah.
aweks : duk rumah ja..aku la ni dah berenti keja dah..ingat nak cari kerja kat kampung la..
aku : awat??dulu hang duk mana??kerja mana?
aweks : aku dulu kerja kilang ka KL..2 tahun gak la..bosan weh duk sana..semua mahal.lepas kena ranjit ngan laki..terus balik duk kampung..
aku : oo yaka??KL hang duk katna??aku kadang2 p jugak sana..
aweks : KL aku duk kat Klang..keja kilang ja kat sana..tapi tak tahan weh..
aku : klang??err..hang ni biaq betoi??errr..
aweks : ha la..klang..haa haa..buat pelik..tak paham aku dengan hang ni..
aku : ooo klang kat KL..ok ok..errr..baru aku tau..


errr...untuk aweks..ni last aku jumpa hang..terima kaseh sebab blanja aku walaupun hang dengan penuh paria cerita kat aku..aku telan jua..errr..biaq btoi kisah ni??err..buah last nah pantun untuk hang kawanku..

kedepan tak jalan,kebelakang tak mahu,
anak hindu lari bertelanjang,
kalau tak tahu jangan buat buat tahu,
nak buah siku ka penerajang?,


lap talilap tali tamplong,
pat pat siku lipat,
nasehat saya kepada kaklong,
pergi mampuih la wahai keparat

ikhlas dari acong

6 comments:

nur ardilla najwa said...

hahaha.... adoi...gelak guling2x baca entry nie...

ifah said...

aduhhh. biar betul ni... tak pe la. tumpang gelak jaaa

norashikin rahmat said...

biarkan dia dengan labu-labunyaaa~

.::WaNiE::. said...

hahahahahahaha

camna la hang boleh tahan

Anonymous said...

haha awat prempuan tu bengap sgt

hans said...

hahahahaa
lawak aku baca
adoi
awat hang diam ja?
len kali putaq sikit bagi dia kantoi

P/S : Download Tamil Film : Endhiran @ Robot

P/S : Main - Main Hantu : Anda Pernah Tonton Filem Ini?