Ayat Tidak Logik dari Rakyat Malaysia apabila tiba hari lahir


slalunya bila birthday orang akan wish
Selamat hari lahir moga panjang umur, bila nak belanja nih, nak hadiah tak...dan macam2 lagi

tapi sedarkah kalian semua ini adalah ucapan yang tidak logik dan tak masuk akal.
kadang-kadang kita sendiri muak dengan ucapan macam ni.
dah berpuluh tahun hidup, bila time besday dapat ucapan yang sama.boring kan?
takda ka ayat lain..ayat yang lebih power dan menyentap jiwa raga sanubari

lain kali bila besday kawan cuba la buat kelainan skit..be KREATIF..
hadiah rumah ka kat dia, hadiah kereta ka, bagi tanah ka..dan lain-lain
atau buat ucapan kat kawan seperti

Selamat hari bahagia dan moga cukup amalan untuk dibawak balik
rumah kata p (nama kawan anda) p.....kubur kata mai (nama kawan anda) mai..

ok sebenaqnya point aku kat ayat "moga panjang umur"
rasa kurang tepat buat ayat camni
mana ada orang dalam dunia ni, makin bertambah umur makin hidup lama
jadi tak logikkan ayat "moga panjang umur"
cuba fikir betul-betul
kan? kan? kan?
yang betulnya semakin meningkat usia kita semakin umur kita pendek.
atau dengan kata lain, kematian tu makin hari makin dekat.
takdak aih umur nak panjang lagi

3 comments:

Erry said...

kalau cakap selamat hari berjirim dan berjisim x boleh ke... agagag,,..

Anonymous said...

btol gak tu

bidadari said...

selamat pendek umur itu yang tepat :)