Grace Period Altel

Pelanggan akan diberikan tempoh selama
30 hari ntuk menambah nilai sebelum tempoh
berakhir. 

Sekiranya pelanggan gagal membuat
tambah nilai dalam masa yang diberikan akaun
tersebut akan berada dalam keadaan "suspend"
selama 50 hari dan pelanggan perlu menambah
nilai untuk mengaktifkan semula akaun tersebut.

Jika pelanggan gagal menambah nilai dalam
tempoh 50 hari atau dalam tempoh penangguhan
(grace period) akaun tersebut akan di tamatkan
perkhidmatannya

Senarai Talian Khidmat Pelanggan Telco di Malaysia

Senarai Talian Khidmat Pelanggan Telco di Malaysia
klik pada gambar untuk besarkan


Grace Period Telco di Malaysia

grace period ni bermaksud setelah tarikh luput credit berakhir, akan masuk kepada fasa grace period. dalam status grace period ni, berapa lama tak topup sesuatu number akan mati

berikut senarainya

Maxis 50 hari
jika anda menggunakan Hotlink Youth Club grace period adalah selama 90 hari

Celcom 50 hari
untuk plan SOX dan UOX aku tak pasti macam mana

Altel 50 hari

U Mobile 60 hari

Xox 60 hari

DiGi

SmartPlan - 60 days

Best - 75 days

Easy - 90 days

Legacy Plans - 90 days

GST meningkatkan kos

nak kongsi buku pdf penerangan tentang GST secara terperinci. Senarai barang dan perkhidmatan a to z yang dikenakan gst atau tidak dikenakan gst. buku pdf dikeluarkan rasmi oleh pihak Kastam.
tengok disini bitly.com/malaysiaGST

GST : Jadi Pengguna Bijak

Jadi pengguna bijak. Mulai hari ni resit barang atau perkhidmatan yang kita beli sila simpan. Apabila gst dilaksanakan, kita buat perbandingan harga sebelum dan selepas gst. kita akan tau sendiri jawapannya

Ke Arah Masyarakat yang Bijak

Ada yg undi utk rajalawak? Sudah2 la tu dgn sikap ketidakcerdikan kita. Apa keuntungan kita dapat hasil undi rajalawak? dunia-dunia.. Jangan kita terus leka. Sampai bila nak kena tipu dengan astro? semua tu startegi marketing astro.drama astro. Dah 2015 tunjuk skit sikap intelektual dan menteliti kelas pertama kita. sama-sama kita ke arah masyarakat yg bijak