Yahoo..CuTi SeMeSTeR..

Syazwan In Da House.. ^_^
lama tak ada?yeka..?haha sory..
time is running up..tik tok tik tok..!aku dah mula cuti semesta
tp cuti tak lama cuma 3 minggu ja..jom main futsal,jogging,layan euro..apa lagi ha?
aduh...subwoofer plak rosak..ni yang buat aku kena godek sana sini ni..tak boleh hantar kedai juga la..
tak senang duduk gak cuti ni..baru2 membe baik aku ajak g survey pc..
aku lak tgh cari buku La Tahzan..
fulus pon kering ni..camna?tlg...
ok utk kali ni...p
jumpa lagi

Pejam Celik Pejam Celik


Salam..rasa macam lama dah aku tak post.cepatnya masa berlalu.pejam celik pejam celik dah masuk pertengahan tahun.tak sedar pun,apa yang telah aku belajar,apa yang telah aku buat..singkat betul masa ni..betul ke masa ni singkat?cukup tak tuhan berikan sehari 24jam untuk kita?sebagai khalifah di muka bumi ini kita perlulah bijak menggunakan masa ya.

16,17,18 ni aku final exam..dah bersedia ke ni??apapon jangan ada perkataan malas dlm hidup kita..ok semua..have a nice day..jumpa lg..

Orang Kata Aku Lahir Dari Perut Ibu


Orang kata aku lahir dari perut ibu..
Bila dahaga yang susukan aku.. ibu
Bila lapar yang suapkan aku..ibu
Bila keseorangan yang sentiasa disampingku.. ibu
Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Bu!
Bila bangun tidur aku cari.. ibu
Bila nangis orang pertama yangdatang ..ibu
Bila nak bermanja... aku dekati ibu
Bila nak bergesel... aku duduk sebelah ibu
Bila sedih yang boleh memujukku hanya ibu
Bila nakal yang memarahi aku... ibu
Bila merajuk... yang memujukku cuma..ibu
Bila melakukan kesalahan... yang paling cepat marah..ibu
Bila takut... yang tenangkan aku.. ibu
Bila nak peluk... yang aku suka peluk..ibu

Aku selalu teringatkan ..Ibu
Bila sedih, aku mesti talipon Ibu
Bila seronok... orang pertama aku nak beritahu... Ibu
Bila bengang.. aku suka luah pada ..Ibu
Bila takut, aku selalu
panggil.. "ibuuuuuuuuuuuuu! "
Bila sakit, orang paling risau adalah ..Ibu
Bila nak exam, orang paling sibuk juga Ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu..Ibu
Bila ada masalah, yang paling risau..Ibu
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. Ibu
Yang selalu masak makanan kegemaranku. . Ibu
Yang selalu simpan dan kemaskan barang2 aku, Ibu
Yang selalu berleter kat aku.. Ibu
Yang selalu puji aku.. Ibu
Yang selalu nasihat aku.. Ibu


Renungkan:
Dulu Ibu kata: "Kalau kamu sudah habis
belajar dan berkerja... bolehkah kamu
kirim wang untuk Ibu? Ibu
bukan nak banyak... lima puluh ringgit
sebulan pun cukuplah"
disini aku faham,ibu bukan mahu wang sebenarnya
ibu mahu kasih sayang aku..

ibu mahu aku pulang kerana ibu sayang aku..

ccleaner..ada apa dengan ccleaner

ok untuk post kali ni aku nak cerita tentang software kegemaran aku dan kegemaran pengguna komputer yang lain juga.pernah dengar ccleaner?ccleaner adalah software yang berfungsi membuang 'sampah-sampah' yang tak berguna dalam komputer.sebagai mana rumah kita,komputer juga begitu..perlu dibersihkan.jadi ccleaner adalah jawapannya..
kelebihan ccleaner :
percuma
mudah digunakan
ringan
mesra pengguna

maklumat lanjut www.ccleaner.com

Final Exam Amali...lepas gak


Syukur...syukur lepas gak aku final amali pada 2 Jun lepas..skang ni menunggu final exam teori plak..haha ni seksa kena lepas sebelum cuti semesta..study!study!study!sem ni aku mesti up kan pointer aku..!!xpueh ati dgn pointer sem lepas..!..ermm apa lagi nak tulis..ok la nanti kita jumpa lg..


Untuk Permulaan

Assalamualaikumm..salam sejahtera untuk penduduk bumi..
untuk post kali pertama ni takda crita aku nak buka.

aku budak baru dalam dunia blog jadi masih blaja macam mana menulis blog ni
apa2 hal tolong tunjuk ajar ye.

semoga kita semua didalam redhaNya..amin....
ceria ceria selalu............