Selamat Menjalani ibadah puasa

Semakin Aku Berlari

Jika mereka sibuk mencari cinta, biarlah kita sibuk mencari iman
Jika mereka sibuk mencari pasangan, biarlah kita sibuk mencari keredhaan
Jika mereka menangis kerana kecewa, biarlah kita menangis mengenang dosa2 semalam
Jika mereka lebih cintakan manusia, biarlah kita cintakan Tuhan
Jika mereka dambakan dunia, biarlah kita dambakan akhirat

Jurufoto yang best


1. PutraFoto

Menggunakan tagline Memories may fade, but pictures last forever. Seorang lecturer di sebuah IPTA di Kulim Kedah. Part time photographer. Gambar yang di shot oleh putrafoto memang terbaik dan membuatkan kalian Save Image As. Gambar PutraFoto pernah masuk media cetak. Menyediakan perkhidmatan mengambil gambar. Pakej yang ditawarkan menarik dan berpatutan

2. AyieNazri

Photographer dari Kelantan. First time tengok buah tangan AyieNazri terus aku terpikat dan terus follow blog. Setiap gambar pasti tidak mengecewakan. Menggunakan kamera Canon D700 dan lens 24mm, 50mm dan 70-200. Menceburi dunia fotografi sejak 2009. Untuk bulan Julai pun dah ada orang booking. Memang terbaiklah

3. Nurads

Lecturer di Politeknik Kulim. Mengambil gambar dari pelbagai perspektif. Cantik menarik tertarik dan sempoi

info drama Juvana



  • DRAMA bersiri popular Juvana yang mula ditayangkan pada 25 April lalu di TV3
  • sememangnya telah mencetus fenomena baru dalam penyiaran televisyen negara

  • Ia bukan sekadar omongan kosong sebaliknya ia dapat dibuktikan dengan rating yang dicatatkan oleh AC Nielsen setiap minggu

  • Episod pertamanya sahaja telah mencatatkan jumlah penontonan sebanyak 2.4 juta sekali gus meletakkan karya terbitan Filmscape Sdn. Bhd itu sebagai salah sebuah drama bersiri popular

  • Bermula daripada episod kedua sehingga ke-12 Juvana terus menjuarai carta AC Nielsen sebagai rancangan yang paling ramai ditonton dengan purata hampir 3 juta penonton setiap minggu

  • Impak yang terhasil daripada Juvana juga bukan sedikit sehingga kesemua pelakon yang membintangi drama bersiri itu sudah berupaya mengumpul peminat mereka sendiri

  • Ternyata pertaruhan Filmscape meletakkan 12 pelakon baru untuk menerajui Juvana dilihat telah berjaya sekali gus membuktikan bahawa karya yang bagus bukan terletak kepada populariti seseorang pelakon itu semata-mata

  • Sebaliknya, ia juga terletak kepada jalan cerita yang memiliki sentuhan segar selain menepati cita rasa penonton terutama golongan muda

  • Episod akhir Juvana cecah 4.2 juta penonton

  • Faisal Ishak selaku pengarah

Juvana Episod Akhir 13

Juvana episod last
Juvana episod akhir

siapa dan siapa

Awat hangpa ingat bumi ni Allah buat utk org Melayu saja ka... jgn dok kutuk Yahudi kerana kejahatan mereka,,, hangpa lagi terok drpd Yahudi, hidup saling berdengki, tak mau usaha, bila ada bangsa sendiri yg maju, hangpa buat khianat,, bila bangsa lain maju dgn usaha sendiri hangpa dengki,,, pergi mampus dgn hangpa punya Melayu... hidup Islam selama-lamanya... hidup semua bangsa dgn kasih sayang Islam

Hakikat sebuah kehidupan

kadang-kadang kita kena mengalah untuk menang
buat apa kalau kita menang tapi hakikat sebenarnya kita kalah
akal lebih berguna bila kita dalam keadaan marah

kadang-kadang kita buat silap tapi kita tak sedar
perbaiki kelemahan diri


Awek cun dan balaknya