Malaysia Juara Piala AFF Suzuki 2010


Malaysia Juara Piala AFF Suzuki 2010
Sejarah Tercipta pada 29 Disember 2010

Apa Yang Menarik :

1. piala yang di tunggu selama 14 tahun akhir menjadi impian

2. safee sali top score (5 jaringan)

3. Rio Ferdinand pun tgk game Malaysia vs indon dan mengucapkan tahniah kepada pasukan Malaysia(pasni England nak friendly ngan Malaysia)

4. Pemain terbaik adalah pemain yang melakukan sepakan penalti tetapi tidak gol
(seperti tidak logik, sewajarnya adalah khairul fahmi)

5. Macam biasalah, kat facebook semua update pasal bola

Kemeriahan dan Semangat Penyokong Malaysia di Bukit Jalil

Semangat dan sokongan yang ditunjukkan penyokong Malaysia. Tahniah !
Kemeriahan dan Semangat Penyokong Malaysia di Bukit Jalil

Gambar Lucah Terbaru





untuk 18 tahun ke atas ja. scroll bawah lagi



.

.

.






















Lawak Jumpa Hantu

kalau jumpa hantu jangan takut atau lari. relek ja, buat macam takdak apa-apa


Bunga apakah yang lelaki paling suka?

soalan teka-teki hari ini :

Bunga apakah lelaki paling suka?

jawapannya

Dokumen Mesra Alam


Saban hari, banyak pokok yang ditebang dalam usaha mengeluarkan kertas, dan untuk mengatasinya, kini WWF memperkenalkan format baru, iaitu format WWF. Melaluinya, ianya merupakan sebuah format dokumen seperti yang lain, namun bezanya adalah ianya tidak boleh dicetak.

Kadang-kala, kita akan mencetak terus daripada komputer tanpa kita sedari, dan tanpa sengaja. Dalam usaha untuk menyelamatkan alam semula jadi, kini format dokumen WWF diperkenalkan. Buat masa ini, format ini hanya disokong pada Mac OS X sahaja melalui aplikasi khas yang disediakan secara percuma, dan mungkin tidak lama lagi, akan turut sama diperkenalkan pada Windows dan juga Linux

kredit amanz

Perkara Kebiasaan Pasangan Bercinta

Pernah anda melihat pasangan yang tengah bahagia bercinta? Benarkah seperti yang dikata, bila bercinta semua perkara manis. Ah persetankan semua tu. Mari kita lihat tabiat-tabiat orang bercinta.

Motosikal dan Kereta

Perkara biasalah kan bermotosikal dan berkereta dengan boyfriend. Takkan berbasikal kot keluar dengan teman istimewa. Merendek dengan moto ni yang menjadi masalah. Agak tak manis dipandang masyarakat. “syg i ambik u kat simpang depan tu ye, u tunggu tau. kita g tengok wayang cita Aku Masih Dara” berani la kalau ambil anak dara orang depan rumah. Jawab la dengan parang makayah dia

Berpegangan Tangan

Berjalan di pesisir pantai, di shopping compleks, pasar malam, taman rekreasi.. Inikah bukti cinta? “Takpe inikan perkara biasa bagi orang yang bercinta, nanti kita nak kahwin jugak” Banyak la nanti nak kahwin. Entah-entah hati dah berubah. Hati manusia siapa boleh duga. Masa tu tau la langit tinggi ke rendah

Kongsi Minat

Boyfriend minat bola, si awek pun ikut. Awek minat photography,si lelaki cuba mendekati dan memahami photography. Padahal dalam hati “tidak, aku tak suka semua ni. terpaksa ikut sebab nak jaga hati” ahaha kata honest. Mana perginya honest tu?

SMS dan Call

Handphone tak pernah lekang dari tangan. Lawan berbalas mesej. Bila mesej tak reply merajuk. Pastu kena hantar report kat pasangan “b, i nak pegi pasar beli ikan, teman mak i” Mana nak pergi, dengan sapa kena bagitau. Memang terkongkonglah. Dah bercinta takkan tak percaya lagi kat pasangan?

Lagu Tema

Yang ni part paling best. Siap ada lagu tema lagi. Kononnya lagu tema mengingatkan perkara yang indah dan manis dalam percintaan. p mampuih la

Terharu melihat kapel berkepit naik moto. sebab aku tau depa ni stok2 belen. jenis perempuan murahan takdak maruah. ayat skit dah dapat. baru nak belajaq geli2. dan bila aku tengok situasi ni, aku gelak puas sebab aku bayangkan aku tengah ludah kat muka depa

bila cinta sudah melekat taik kucing rasa coklat

Stai aku kapel,kenal seminggu terus bawak awek balik rumah. kenal-kenal dengan family. Cukup sebulan teruih nikah

Koleksi Gambar Lawak


mesti pernah main game tetris kan? ni real tetris game


badman


Kalau google wujud pada zaman Hang Tuah, inilah rupanya


Hang Biaq Betoi

cerita yang diceritakan dari kawan kepada kawan kepada kawan dan akhirnya sampai kepada haiwan.aku.errr..errr..time aku boring..boring yang camana tu dinda??boring gilaaaaa..aku pi makan MaCibai Duon..nak pi makan sengsorang nampak macam jiwaraga sangat..habes tu..ajak la orang..penaja tak rasmi.sebab lepas taja pastu maki..orang yang camana tu dinda??orang gilaaaaa..gila tak gila sangat la..gila gilaaaaa..orang dia..besa la..aku lelaki gila tuttt..mesti la ajak awek..makan dengan laki takleh nak makan beradab..remote kontrol..suap menyuap..usap mengusap..ngan awek la baru bob mesraaaa petronas..ah haks!manes ka awek tu dinda??manessss gilaaaaa..awek ni awek pekan..pekan yang camana tu dinda??pekan gilaaaaa.bermulalah kisah lagenda moto yamaha..taraaa..

aku : weh benda berdarah ada mana??
aweks : aku on the road ni.sabaq sat noh..nak sampai dah..theee~

biasa la awek terobit terobit setting tak cun..lambat..nak mekap bagi cun mau takmau makan masa 3 4 purnama..nak sampai dah?nak sampai dia tu rasa macam nak sampaikan talkin ja kat dia..kemut!adess..puppp..jengoi mai..lega rasa di sanubariku.lepas buat kira duit Kamu-nyer Wang Saya Perabehkan.maka lepas la nak makan 2 orang..dah dia blanja..aku pon p beli..katanya..dia segan nak berjalan..

aweks : hang beli apa kat aku weh??talam ja besaq..
aku : beli chicken mcdeluxe..awat?
aweks : alaaa..awat hang tak beli set siap siap yang ada coleslaw pa bala tu??
aku : err..coleslaw??
aweks : coleslaw la..yang ada kuah kuning kuning lepat pisang tu..aku suka yang tu..kentang lenyek kot orang panggil..
aku : err..hang ni biaq btoi??errr..
aweks : awat??buat pelik lak.(sambil makan buat muka tak bersalah)

hairan..tapi takpa..dia blanja..layan ja..satgi buat suruh bayar balik.naya..makan dulu baru pangkah.

aweks : hang duk tengok bola gak ka??laki semua time bola asyik nak buat sibuk tengok bola..padahal main tak reti..kaki pengkaq...
aku : tengok jugak..tapi tak la gila meroyan sangat..tengok2 camtu ja..hang duk tengok gak ka??
aweks : tengok jugak la time takdak reja..aku minat newzeland..
aku : newzeland??err..hang ni biar betoi??err..
aweks : ha la..yang jersi oren oren tu..
aku : netherland kot.blanda la bengong!adess..jarang nak jumpa pompuan minat bola..blanda hang minat sapa??
aweks : ha blanda!!alaaa..aku minat yang pendek kecik2 tu..ermm..ha FERNANDO MESSI..walaupun dia cacat..main bola terer gila..aku dah lama ikot perkembangan dia..dia time main kat MAN U ngan bekcham bagus sungguh..aku suka tengok depa dua..
aku : errr..hang ni biaq btoi??err..
aweks : awat??pasepa hang suka buat pelik?
aku : err..takdak pa la..aku pun suka dia..errrmm..

errr..layan ja..tak leh kata pa..dibawah tajaan..

aku : weh..hang la ni duk mana??kerja apa??lama tak dengar cerita..ingatkan padam dah.
aweks : duk rumah ja..aku la ni dah berenti keja dah..ingat nak cari kerja kat kampung la..
aku : awat??dulu hang duk mana??kerja mana?
aweks : aku dulu kerja kilang ka KL..2 tahun gak la..bosan weh duk sana..semua mahal.lepas kena ranjit ngan laki..terus balik duk kampung..
aku : oo yaka??KL hang duk katna??aku kadang2 p jugak sana..
aweks : KL aku duk kat Klang..keja kilang ja kat sana..tapi tak tahan weh..
aku : klang??err..hang ni biaq betoi??errr..
aweks : ha la..klang..haa haa..buat pelik..tak paham aku dengan hang ni..
aku : ooo klang kat KL..ok ok..errr..baru aku tau..


errr...untuk aweks..ni last aku jumpa hang..terima kaseh sebab blanja aku walaupun hang dengan penuh paria cerita kat aku..aku telan jua..errr..biaq btoi kisah ni??err..buah last nah pantun untuk hang kawanku..

kedepan tak jalan,kebelakang tak mahu,
anak hindu lari bertelanjang,
kalau tak tahu jangan buat buat tahu,
nak buah siku ka penerajang?,


lap talilap tali tamplong,
pat pat siku lipat,
nasehat saya kepada kaklong,
pergi mampuih la wahai keparat

ikhlas dari acong

Shout Awards 2010 is BAD

Shout Awards 2010 memang teruk

1. what problem with sound system? macam standard fun fair. aku rasa sound system surau kampung aku lagi power

2. mic? lol.. starting mic dah x fungsi...and so on............................

3. woi technition mana shout awards lantik?

tengok sendiri kat wall facebook shout awards 2010.ramai kutuk. hahaha

ayat cover akan keluar dari shout awards...
"kesilapan teknikel, tak dapat dielakkan. ini perkara biasa"

DAMN

Sebab Kenapa MeLAYU tak bersatu

1. hasad dengki
2. perbezaan politik
3. perbezaan pendapat dalam agama
4. tamakkan kuasa
5. masih jumud
6. tidak mampu berfikir di luar kotak
7. (tambah sendiri)

kesimpulannya ia bermula dari hati. bak kata iklan kat tv tu. baju yang kotor boleh dicuci, tapi hati yang suci sukar dicari

Sikap najis dan perangai anjing

sikap najis dan perangai anjing. takda apa hal nak khianat orang. kalau aku jumpa serius memang kena pijak. bodoh punya budak


Teka-teki Hari ini

1. seorang lelaki melihat seekor kambing sedang meragut rumput..lelaki ni hairan so dia pun tanya lah pada kambing tu "kambing kenapa kau asyik makan rumput ja. kau tak teringin ke makan sedap2? kfc ke, McD, nasi lemak atau roti canai ke?
Apa kambing tu jawab??

2. Saya ada 3 kepala, 4 tangan dan 5 kaki, siapakah saya?

3. Kenapa ais cair kat planet marikh?

Ladang Tebu Chuping Perlis


















slalu terbayang UFO landing kat Ladang Tebu

right click kat gambar dan tekan open link in new tab utk paparan yg lebih besar







Banjir di Perlis 2010

banjir di Perlis 2010. semestinya aku turut terlibat. gambaq akan di update kemudian. orang Perlis panggil ayaq bah

Aku Masih Dara


haha Disember ni ada filem raja farah belakon. sapa tak kenai minah gedik ni

berdasarkan trailer yang aku tengok, filem ni EKSPLOITASI terhadap kaum WANiTA.
dunia duniaaa. begitu mudah wanita di ambik kesempatan. nak bagi laris produk ambik wanita seksi. strategi la katakan. haish!

antara ayat dalam filem aku masih dara "buat apa kau susah pakai tudung, orang sekarang ni ramai pakai tudung sebab nak sembunyi lovebite tu"

Keputusan Akhir Piala Malaysia 2010



Keputusan final piala Malaysia 2010

Kelantan 2 - Negeri Sembilan 1

Padan Muka TV3 kena denda RM50 000


hahahahahahaha
TV3 kena denda dgn SKMM rm50 000.
nah ambik!
buat lagi iklan bangang

tapi aku rasa rm50 000 bagi datuk farid ridwan celah gigi ja

Apa Yang BESTnya Kampung aku


1.
Pemandangan dan Suasana Kampung
Yang ni toksah habaq la. orang kl pun kata kampung memang best. tiap kali bangun pagi tenang dan nyaman, nampak hijau, sawah padi terbentang luas, fikiran lapang. takdak la nak bising2 cam bandaq.

2. Sungai
Di kala petang sungai menjadi tumpuan orang ramai. Setiap petang mesti penuh orang dok memancing. seronok aih tengok makcik pakcik, anak-anak muda memancing. dapat banyak ikan baq hangpa. laluan sungai ni jugak menjadi tempat berjogging

3. Kemudahan
Masjid yang luas,kedai runcit dan mini market,kedai makan,burger,cc..kira semua ada la

4. Semangat Kejiranan
kat bandar orang kata semangat kejiranan dah terhakis. Jiran sebelah rumah pun tak kenal,taktau nama apa. ingatkan jiran nak pindah rumah baru, alih-alih perompok punya kerja. kat kampung lain, bak kata pepatah bulat air kerana pembentung, bulat manusia kerana muafakat. Kalau musim kenduri mau tau la lagu mana

Bittersweet 1234

lagu terbaru dari bittersweet 1234
layan oooooo

antara RM1 dan RM50


Duit seringgit telah bertemu dengan lima puluh ringgit dan bertanya:

RM1 - Oit, lama tak nampak, mana hang p?

RM50 - Aku p merata tempat. P stadium tgk bola, konsert AF, shopping complex, tengok wayang, kedai keta, McD dan macam-macam la.hang mana p? apa crita?

RM1 - Hmm aku macam biasa lah..Balik-balik tempat yg sama.SURAU...MASJID...SURAU...MASJID...

Aku Benci Perempuan

aku suka part ni dalam Lagenda Budak Setan
kawan aku ada pengalaman, masa darjah 1.hahaha

Suka no 23 - Stranger In The Night


ok aku suka lagu ni
best dan happening

Suka no 23 - Stranger In The Night

You you make me smile
You make me laugh
You shared all your life
Shared it oh all your soul
Never let me down
Never leave me alone
Stranger in the night
With no moon no star

You you brought me lights
You bright my life
You lend me your hand
As i fell down to the ground
Never let me down
Never leave me alone
Stranger in the night
With no moon no star

Stranger in the night
I don’t need this I need only you
Stranger in the night
I don’t need this I need only you
Stranger in the night
I don’t need this I need only you
Stranger in the night
Believe on me that I need only you

Only You Woooo

download mp3 stranger in the night

gengblogger apa cerita



Apa cerita gengblogger?

Soalan Uji iq


soalan uji iq

kalau aku dapat RM 99999999999999999999999999999999

ni perkara yang aku laksanakan bila kaya macam bill gates, mungkin 2 purnama lagi

1. beli tanah..bukan dalam negara ja. aku jugak akan beli tanah di luar negara seperti di Australia,UAE,France,Jepun dan Korea
2. bina banglow 2 biji dah la
3. beli hotel atau chalet kat Pantai Cenang Langkawi.sebab ni tempat feveret aku.hehe
5. beli kereta, moto, kapalterbang, helikopter
6. pastu mesti la aku beli barang keperluan aku seperti pakaian,makanan,kompiter yang laju
7. aku nak deal dengan astro, bagi kat depa 1juta pastu depa kena stop akademi fantasia
8. membina masjid
9. derma kepada anak yatim dan orang susah
10. nak buka stesyen tv sendiri.nak lawan tv3

hhhmmmm rasa macam tak cukup. apa lagi yang perlu dibuat ha

Semak Saman Online

semak saman online

SPR

SPA

lesen memandu

polis

Tonton.com.my


mediaprima telah melancarkan web terbaru mereka iaitu tonton.com.my
boleh tgk tv online dan saksikan rancangan kegemaran anda yang terlepas
menarik dan cantik web baru media prima ni

layari tonton sekarang

Jangan Taksub Mazhab


Payah!
Payah dan bahaya bila orang taksub mazhab ni
sebagai contoh bila seseorang taksub dengan mazhab Syafi'e
orang lelaki sembahyang tak pakai spenda pun boleh kata tak sah
sebabnya pergerakan lebih dari 3 kali
haish apa ni?

Imam Syafi'e sendiri berpesan jika ada pendapatnya jauh dari sunnah Rasulullah S.A.W maka tinggalkanlah.
ambillah pendapat yang lebih shahih dan tepat

begitu jugak bila kita nampak orang sembahyang subuh tidak membaca qunut
kita nampak pelik, hairan..aik mazhab mana ni? ustaz mana ajar?
orang yang jenis cepat melatah lagi la, terus label wahabi
janganlah kita demikian
bukalah fikiran dan jangan memandang dengan hanya satu jalan saja

aku harap ada orang2 jakim mahupun jais baca blog aku ni
jika kalian ada saudara-mara, sepupu-sepapat, rakan taulan yang bekerja di jakim/jais jemputlah mereka baca entri ni

sekian

Bunkface vs Hujan


sesiapa yang terlepas tengok konsert Bunkface vs Hujan sila download link dibawah

part 1
part 2
part 3
part 4

layannnnn

Album Baru Yuna Decorate


Tracklist
01 Gadis Semasa
02 These Streets
03 Penakut
04 Fireworks
05 Rocket
06 Random Awesome
07 Permission
08 Cinta Sempurna
09 Decorate
10 Super Something
sams streamyx

Kurasakan Something yang tak kena


Kenapa kita kadang-kadang suka tanya soalan yang kita sendiri dah tau jawapannya?
perasan x?

pesanan penaja 1 - siyes aku suka iklan raya tm 2010. sempoi ja amoi tu
pesanan penaja 2 - gengblogger tolonglah up

Ayat Yang Selalu Kita Dengar Apabila Menjelang Hari Raya

1) baju raya brapa pasang? kale apa
2) kuih raya banyak dak? beli ka buat sendiri? brapa jenis?
3) ketupat rendang ka serunding?
4) rumah dah kemas. langsir tukar baru jugak
4) bila balik kampung? kampung katmana
5) tahun ni nak raya umah sapa
6) sapa buat open house
7) duit raya takda ka
8) cuti brapa lama

hurrmmm aku taksuka p kubur time raya. dan juga taksuka mendengar lagu raya yg sedih seperti dari jauh ku pohon maaf, dendang perantau dan lagu m nasir nyanyi tu..apa tajuk entah aku lupa

Anak Rintih



telemovie Anak Rintih dari astro prima disiarkan pada 5 September 2010 Ahad jam 10pm hingga 12am
aku bagi 5 bintang untuk telemovie anak rintih ni. sapa yang tengok tau la best ka tak. aku suka gaya ahmad ezzrin loy yang berlakon sebagai dino. dia berlakon jadi anak haram

Sinopsis anak rintih
mengisah pasangan terlanjur Roni dan jue aziz
Jue mengandung beberapa bulan dan ingin bernikah dengan roni.
ayah ju(lakonan jalaluddin hasan) tidak merestui.
sebaliknya dia mahu menggugurkan anak dalam kandungan ju.
namun dia berubah fikiran, membenarkan mereka berkahwin tapi dengan 1 syarat.
rm 20 000 untuk mengahwini ju.
Roni terdesak mendapatkan rm 20 000, dia nekad meragut.
namun takdir tidak memihak kepada Roni kerana dia ditangkap dan dipenjara dan sementara itu ju selamat melahirkan anak mereka.

Apa yang terjadi selepas itu? bagaimana nasib ju dan roni? bagaimana pulak anak mereka?

tunggu ja link untuk download telemovie Anak Rintih..hehe

atau boleh baca katsini

kad raya kartun

kad raya kartun
gambar kad raya kartun cartoon
klik kat gambaq untuk besar dan lebih jelas


keretamayat



Kerana itu korang orang perempuan yang dah tahu azab bukak aurat tapi still bukak gak.. kenapa? Kerana hati korang gelap! tak de NUR..!

-KeretaMayat-

Khalifah di muka bumi

Ayat Yang Selalu Kita Dengar di Bulan Ramadan


1) aku gastrik la

2) aku takleh posa bersebab..keja berat..darurat

3) kenot go la tarawikh, perut sengkak lepas berbuka tadi

4) bulan ja posa

5) katmana kedai buka kol 12. berbuka time tengahari

6) oh terlupa nak niat

7) soq tak bangun la

8) nak berbuka dengan pa harini

Sikap Najis Jiran dan Pejabat Agama!aku betul2 serius!



"Mak minta tolong kat jiran tapi takda yang datang" kata-kata anak mangsa

Inilah semangat kejiranan yang ditunjukkan! najis !
dimana rasa prihatin seorang jiran? tolong-menolong?
dah pukul 4 pagi datang minta tolong. dah sah ada perkara besar berlaku

Mangsa pernah mengadu kepada pejabat agama tentang hidupnya terancam bersama suami yang kurang siuman. pihak pejabat agama menjawab "Puan balik perbaiki keadaan dan banyak-banyak bersabar"
lihatlah orang meLAYU. bercakap memang mudah. inilah sikap najis yang ditunjukkan.
lepas tangan, malas buat kerja, ambil mudah..
yang mereka tau, cukup bulan ambik gaji.

sorry to said, orang pejabat agama pun kadang-kadang tak boleh pakai ! bangang

kasihan kepada anak-anak
sapa nak jaga mereka lepas ni??
trauma sudah pasti
kesan jangka panjang?

Seperti Tiada Kesudahan


Seperti tiada kesudahan gejala buang bayi. adakah ini satu trend? bulan puasa pun nak buang bayi. kempen Kami Prihatin tidak menunjukkan keberkesanan ketara.

kini Melaka ingin mewujudkan sekolah pelajar mengandung. ada pihak yang mengatakan ia tidak bijak dan mencemarkan.

Apa kata survey?

Tolong Jangan Buang Bayi !

Kepalsuan Fadhilat Solat Sunat Terawikh

Ramai lagi yang tidak mengetahui..
Sebenarnya kelebihan dan fadhilat solat sunat tarawikh adalah perkara yang direka-reka atau diada-adakan. Hadis ini tidak pernah wujud

Hadis yang dimaksudkan itu ialah satu hadis yang agak panjang kononnya diriwayatkan oleh Saidina Ali RA yang sebahagian daripadanya adalah seperti berikut:

Diriwayatkan oleh Saidina Ali bahawa Rasulullah SAW telah bersabda berkenaan dengan fadhilat sembahyang tarawih pada bulan Ramadhan antaranya:

Malam Pertama:
Keluar dosa-dosa orang mukmin pada malam pertama seperti mana dia baru dilahirkan (mendapat keampunan dari Allah Taala).

Malam Keempat:
Mendapat pahala sebagaimana pahala orang-orang yang membaca kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

Malam Keenam:
Allah kurniakan pahala kepadanya pahala malaikat-malaikat yang tawaf di Baitul-Ma`mur (sebanyak 70 ribu malaikat sekali tawaf), serta setiap batu-batu dan tanah akan mendoakan supaya Allah mengampuni dosa-dosa orang yang mengerjakan sembahyang tarawih pada malam ini.

Malam Ketujuh:
Seolah-olah dia dapat bertemu serta menolong Nabi Musa A.S. menentang musuh ketatnya Firaun dan Haman.

Malam Kelapan:
Allah mengurniakan pahala orang sembahyang tarawikh sepertimana yang telah dikurniakan kepada Nabi Ibrahim AS.

Malam Kesembilan:
Allah kurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hambanya seperti Nabi Muhammad SAW.

Perkara ini adalah tidak benar. kita tidak boleh berpegang dengannya.

ok ni video daripada blogger joegrimjow tentang kepalsuan fadhilat solat sunat tarawikh
dari jais pun ada

Rukun Islam Ke-3



klik gambaq untuk lebih besaq



Ramadan ni :

1) Solat sunat tarawikh nak penuh

2) Nak p bazar ramadan 2 kali ja (kadang2 bazar ramadan boleh jadi tempat maksiat)

3) Setiap hari berbuka dengan ayaq masak ja


Yang pasti ambik kesempatan sebaiknya di bulan mulia lagi berkat ni. Banyakkan perkara sunat, sedekah, bantu orang susah, anak2 yatim...
buat part time posa ni, tangkap sesiapa yang berkenaan naik Van Jenazah

info mengenai Ramadan atau posa download disini hanya 391kb
amat baik untuk pembacaan sempena Ramadan ni

Filem Ombak Rindu


yang sebenaq-benaqnya aku pernah terjebak dalam aktiviti jiwang. tapi tu crita dulu.dah lama. sekarang aku dah insaf. hidup seperti sekarang lebih seronok dan lebih bahagia. tak kacau dengan sapa-sapa. one word to say "indie"
hidup dengan genre indie ni lebih best dan mencabar. takdak masa nak kalut mesej org ni, takdak masa kalut nak kol org sana dan takdak masa nak topup(aku topup sebulan sekali)

walaupun aku dah tinggai zaman jiwang tapi nak tau jugak la...ombak rindu nak difilemkan? memang aku dah agak dari dulu lagi. yang tak bestnya pasaipa duyung tu jadi heroin? dia mana layak jadi izzah ! agak2 la weh. sepatutnya eja yang jadi izzah.

pasti lebih baik daripada lagenda budak setan

ok sekian ! chow dulu...

Soalan Untuk Hangpa-Dapat Markah penuh aku belanja mekdi


Soalan 1
Yang manakah lebih banyak terjadi di Malaysia?
A) aktiviti sosial
B) gejala soSIAL
C) akademi fantaSIAL
D) menternak kambing
E) semua diatas

Soalan 2
Negara manakah yang membekalkan jarum dan kondom secara percuma?
A) Thailand
B) Uganda
C) Zimbabwe
D) Papa Neugini
E) Tiada dalam senarai

Soalan 3
Bangsa apakah yang tidak pernah segar?
A) Red Indian
B) Kadazan feat. korean
C) MeLAYU
D) Bangsa-bangsa bersatu(PBB)
E) Kacang Buncis

Soalan 4
Antara berikut siapakah yang layak menjadi perdana menteri Malaysia ke 8 dan kemungkinan negara tiada rasuah?
A) Nik Aziz Nik Mat
B) Megat Tarawih Megat Tuang
C) Ahchong bukan nama sebenar
D) Rosyam Nor
E) Dato Laksamana padang jarak padang tekukur

Soalan Bonus
Bolehkan Malaysia melayakkan diri ke FIFA world cup?
A) Ya! Saya yakin boleh(Malaysia Boleh)
B) Oh haruslah boleh kerana FAM adalah badan organisasi terbaik di dunia dan mempunyai sultan bola
C) Tahun 3030 pun belum tentu lagi Malaysia layak
D) No komen, i tak minat bola. i minat bola-bola ja
E) Jangan tanya soalan yang dah tau jawapan dia boleh dak!?

Orang MeLAYU Susah Nak Terima Nasihat?


Benarkah orang meLAYU susah nak terima nasihat? selalu berfikiran - ?
takkan meLAYU hilang di dunia?

waktu berbuka puasa 2010

klik disini untuk waktu berbuka puasa di daerah, negeri anda

harap maklum

Teka Teki Berapa Batang Lilin Yang Tinggal


terdapat 5 batang lilin
2 batang lilin dipadamkan
jadi berapa yang tinggal ??

Diari Sivik Yosi


Terkenang kembali zaman sekolah memang menyeronokkan. Dari situ kita kenal erti persahabatan, kawan, keberanian dan kenakalan. Masing-masing ada memori sendiri. Nak diceritakan terlalu banyak. Yang pasti zaman sekolah tidak akan dilupakan sampai bila-bila kecuali mati !


Title : Under 18 Diari Sivik Yost
Cartoonist : Intan Suzana Ahmad & Zint
Category : Humor
Date : 2010-07-01
Language : Malay
Page : 192
Print : Black and White
Price : RM8.50

Remaja Zaman Sekarang




Remaja hari ini mudah terpengaruh dengan

1) rakan sebaya
2) media
3) keadaan sekeliling

oleh itu, jaga diri baik-baik

tambahan : Perlis tutup karoake

Pembohongan Paul si sotong


aku dah agak dah perkara ni sebenarnya

pembohongan si sotong paul. sebenarnya paul ni tak pernah nak kenal mana-mana bendera pun. takkira la jerman, spain, netherland dan lain-lain. jika terperasan, si sotong paul akan memilih bendera sebelah kanan. perkara ni telah di programkan oleh pihak-pihak tertentu untuk kepentingan mereka. bayangkan, si sotong paul ni dah membawa keuntungan kepada jermen dari segi sektor pelancongan

lebih bahaya bila orang kita "terpengaruh" dengan sotong ni. khurafat

filem mantra = jahiliah


first nak bagitau gua tak suka benda-benda misteri ataupun mistik. gua tak minat benda alah macam ni. street to the point, terbaru filem meLAYU yang bertajuk mantra. bajet seram, mistik la kononnya. gua tak kenal sapa directornya. yang pasti gua comferm filem ni

1) jahiliah
2) karut-marut
3) tidak berilmu
4) kutipan tiket 1000 kebawah
5) bengkrap

gua rasa pengarah filem meLAYU dah habis idea

dan gua nampak filem ni EKSPLOITASI TERHADAP KAUM WANITA. tengok cover filem dah tau. separuh belakang badan gadis terpampang. boleh kata dah nak sampai tahap 1/2 bogel jugak la. gua rasa ini satu PENGHINAAN terhadap kaum wanita. lihatlah kaum wanita! kaum anda mudah diambik kesempatan. diam ja?

gua memang tak percaya hantu! nak kata gua kraisis identiti tak jugak. mungkinkah gua terlalu moden? tak jugak. gua perlu jumpa dan bermain bola dengan makhluk ni dulu baru gua percaya. tapi dalam dunia ni ada 2 hantu gua percaya. pengundi hantu dan hantu2 di kalangan manusia. siyes yang ni gua percaya.

Hikayat Putra Kesepian (suprise untuk hang!)


sebelum ni aku ada cita pasal Lagenda Budak Skema
dan berikut adalah kesinambungan daripada lagenda budak skema

nama penuh - Mohd Hazwan Bakri

nama glemer - mister beck

alamat blog - http://e-warn.blogspot.com

tempat lahir - kampung parit gila Bukit Gantang

negara asal - kutub utara 40 000 kilometer dari banjaran himalaya

hobi - bermain kerem, tuju kasut & mengira bintang di langit <-jiwang ni

pekerjaan - student unikl + pemerhati bolasepak senyap

part time - dulu nak masuk MLM tapi tak jadi

idola - tomok, karam singh walia dan imam masjid negara

makanan kegemaran - mestilah siakap 3 rasa + ulam raja

keunikan - boleh menghabiskan 6 ketul ayam KFC dalam masa 10minit dan takot kpd kaum hawa(ini serius)

impian - anak melayu pertama bermain untuk manchester united

motto hidup - asalkan saya ada kawan-kawan dah cukup. so...kita enjoyyyyyyyyyyyyyyyy

Jumpa di brazil 2014


piala dunia 2010 afrika selatan melabuhkan tirai dengan penuh dramatik. Spain akhirnya dinobat sebagai juara. Netherland, Jerman dan Uruguay tak kurang hebatnya. nak tau fakta menarik piala dunia 2010 masuk sini

ok kita jumpa di brazil 2014

tapi sebelum tu jangan lupa



.

.

.

.

.

.

.








euro 2012 di poland dan ukraine, tuan rumah bersama. harap Turki, Kazakhstan, Azerbaijan dan Bosnia-Herzegovina layak ke euro 2012