Lambaian Ramadhan

Assalamualaikum..selamat berbuka puasa..eh awal lagi la,kena tunggu maghrib dulu hehe.camna puasa hari ni?ada buka tudung saji ka hehe?sekejap ja masa berlalu(aku mmg suka ulang ayat ni.sory sesiapa yang boring ye)
Kita dah hampir ke penghujung Ramadhan nampaknya.apa yang kita dapat Ramadhan kali ni?rasa semakin bermakna?jiwa tenang?lapang dada?moga begitu ya..
haha 4 hati lagi aku nak balik kampung.tak sabaqnya..nak jumpa family,rindu masakan umi dan tok aku.kalau hampa nak tau juga,baju raya aku dah siap haha ^_^
tunggu nak beli kasut ja kat padang besar.wei geng bila nak p?
Ermm..dah lama tak berbuka puasa dengan rakan seperjuangan masa sekolah!jadi kali ni aku plan nak berbuka puasa sama2 dengan kawan2 sekolah semua.camna ok tak?minta plan jalan..
ok semua see u soon..selamat berpuasa :-)

ha ni utk sampingan.aku suka masuk link ni.respek la kat abg ni.
photo dia cun abis..jom klik

http://www.flickr.com/photos/annamir

Tutorial Format Handphone Nokia

Assalamualaikum..apa kaba semua?takkan letih puasa kot..ni mesti tak bagun soq(sahur).ha betul tak?jangan la tinggal sahur..dalam sahur ada berkat yang banyak tau!aik menyimpang plak sikit dari tajuk..hehe xpa untuk tidak mengeringkan gusi.ok untuk kali ni aku nak ajar camna nak format handphone atau handset nokia.ala senang ja..senang dari format komputer Windows Xp..hehe.nak format handset nokia ni semudah A B C.jadi budak tadika pun boleh buat.haha yeke?lepas ni kalau handset kena virus,system problem tak perlulah nak hantar kedai cina,orang kata buang karan ja.ok taknak banyak cerita ikuti langkah2 dibawah

1. Offkan handset dan tunggu sehingga 5minit
2. Tekan butang call (green button)
3. Tekan butang no3
4. Tekan butang bintang *
5. On handset dan jangan lepas satu pun butang tadi
6.Tunggu sehingga screen menunjukkan abjad FORMAT atau FORMATTING

ok misi telah berjaya..senangkan?

p/s :masa yang diambil lebih kurang 4minit dan ingat maklumat dalam handset akan hilang.handset anda sekarang seperti baru beli.

moga membantu anda semua..jumpa lagi.. ^_^

Ramadhan 1429 Dalam Kenangan

Assalamualaikum penduduk bumi..untuk umat Islam hari ni adalah hari ke12 kita berpuasa.camna ok tak?moga-moga kita mendapat petunjuk dan redha daripadaNya.aminnn...camna kehidupan harian?soalan yang bagus tu.kehidupan seharian aku lebih bermakna dan lebih seronok lagi.kita dalam bulan puasa mesti la kena gembirakan.buat apa nak sedih!!xda maknanya sedih.la tahzan.hmm tiba-tiba teringat pada keluarga..tak sabarnya nak balik kampung berbuka dengan keluarga,nak pakai baju raya,makan kuih raya hehe.sekarang ni pun dah nampak ketupat dan rendang ni..hehe xda la.berbuka puasa kat asrama ni pun apa kurangnya..seronok berbuka ramai2 dengan kawan2..tak sedap pun boleh jadi sedap.nampaknya ni la sem terakhir boleh menyambut Ramadhan dengan kawan2.tak lama lagi tamat pengajian disini.semuanya dalam kenangan.ok la untuk kali ni.diizinkan kita berjumpa lagi ya.selamat berpuasa semua..jangan ponteng puasa tau nanti tak boleh raya hehe.. ^_^

Ramadhan al-Mubarak

Assalamualaikum..dah lama sangat aku tak post..al maklumlah sekarang ni sibuk sikit..cari tempat praktikel,final projek..internet kat lab plak slow,alahai..aih dah puasa ke?cepat masa berlalu..untuk semua muslimin dan muslimat Selamat Menjalani Ibadah Puasa..untuk kawan-kawan aku yang lelaki,ingat kita takda cuti!!Puasa penuh,kalau tak penuh tak boleh raya.Tarawikh jangan lupa ye..jgn asyik main mercun dan meriam ja.haha teringat zaman sekolah rendah dulu.nakal jangan cakap la..semua tu kenangan..baju raya?tak nak cerita lagi baju raya nanti tak suprise hehe.puasa pun baru sehari..ok world have a nice day..puasa jangan tak puasa..!!!