Siapa Wanita Solehah


untuk membaca lebih banyak lagi artikel agama sila ke sini

Rakan Seperjuangan

Hidup setiap hari sentiasa berulang..
Berulang dan terus berulang..
Hari-hari yang berlalu akan terus kekal sebagai memori..
Dengan memori ini kita belajar menghargai apa yang kita miliki untuk kita terus dewasa..
Kita warnai langit dengan tangan kita sendiri..
Selagi jantung ini terus berdegup..
Kejayaan,Kebahagiaan, pasti akan dikejar..
Jumpa di puncak kejayaan!

Cerita Hujung Minggu


Rindu Keluarga dan Kampung


Assalammualaikum sahabat semua.Apa khabar hari ini?
Semoga sihat,gembira dan senyum selalu :)
Moga kita berada di bawah rahmatNya..Amin..
Sudah lama rasanya saya tak menulis.Hendak dikatakan sibuk tidaklah sangat.
Banyak juga masa terluang.Cuma kadang-kadang letih sikit bekerja(latihan praktikal)
Maklumlah bekerja dari jam 8 pagi hingga 5 petang.
Hmm..Pantas masa berlalu.Pejam celik pejam celik dah 2 bulan lebih disini.
Terkadang dalam tak sedar banyak yang kita pelajari..
Praktikal pun tak lama lagi dah nak habis.
Kenangan di Apartment Suria Avenue dan Scrap Computer Trading pasti tidak dilupakan :)

Banyak juga yang saya belajar hidup di bandar besar ni.
Dari A hingga Z.eh ya ke dari A hingga Z?
Belum lagi rasanya.Banyak lagi yang belum dipelajari tentang kehidupan ni.
Sejak berada di sini,macam-macam manusia saya jumpa.itu ini..ini itu..entahlah.
Masing-masing dengan 'sytle' masing-masing.
Manusia tak lepas dari melakukan kesilapan.
Kadang-kadang kita tersilap.Tanpa mengingati siapa kita,kita terus melangkah.
Cuba kita tanya siapa kita?Dimana kita berada?Kemana Arah Kita?
Semoga kita berada dikalangan orang yang benar.

Apa lagi yang nak dikatakan.
Ya!rindu my family..my kampung..my cat..my computer..and my kamera..!
Miss u all.
"Ummi dah lama tak makan masakan ummi"
Nanti balik kampung boleh la makan banyak2..hehe..

ok..setakat ini dulu bicara saya.jumpa lagi..have a nice day :)
keep smiling :)

buah cempedak di luar pagar
ambil galah tolong jolokkan
saya budak baru belajar
kalau salah tolong tunjukkan

Salam Maulidur Rasul


thanks coe_amir
thanks annamir

Larangan mendedahkan aib orang

"Seandainya engkau menyampaikan keburukan saudaramu,
Jika itu benar, maka bererti kamu sudah membuka aib saudaramu,
dan jika itu salah, maka engkau sudah melakukan fitnah"

Music Player Pilihanku

Kebanyakkan orang apabila dengar lagu di komputer mereka menggunakan Winamp.
Tetapi tidak bagi saya.Saya lebih suka dan selesa menggunakan Spider Player.
Kenapa Spider Player menjadi pilihan saya :

1 - free
2 - friendly user
3 - low memory use
4 - cute interface
5 - stable

lupakan Winamp dan beralih ke Spider Player.Tukar citarasa kita :)
jom download Spider Player

You Make Me Smile


i'm like and love children..so that i'm like as children..
My friend also say like that ^_^
They so cute,sweet,chubby,polite..
In life they are no problem..What they know..playing,crying,eating,sleeping..
p/s : sorry my bad English

Gambar di atas hasil karya saya yang tak seberapa.
Penggunaan adobe photoshop masih tahap beginner.
Banyak lagi perlu saya mengembara.To all comment my photo,thanks a lots..
www.flickr.com/photos/syazwan

boleh juga lihat hasil karya saya disini