Apa itu offside


Lepas game liverpool lawan m.u
ada sorang awek ni dok sembang terer
dia kata gol tak sah la, pengadil berat sebelah la. semua ada kat dia
padahal aku tau. dia nak bekap team dia yg baru kalah tadi
ok takpa

aku tanya la dia
“offside tu camna??”

dengan konfiden dia jawab
“offside tu bila penjaga garisan angkat bendera”
“hang ingat aku taktau ka”

menyirap darah aku
seraya time tu aku rasa macam nak amik pisau tikam perut dia bertubi2
arghhhhhh ~

Macam-macam boleh buat



Sepatutnya perkataan boring atau bosan takperlu wujud dalam diri kita. Awat kita perlu rasa boring??
Sebenaqnya orang yang slalu berasa boring ni jenih takda matlamat hidup.gelap masa depan. takut dengan bayang2 sendiri.
Sedangkan dalam dunia ni banyak lagi perkara yang boleh buat.

Kita ambik satu contoh

seorang pelajar yang sudah tamat final exam. balik kampung cuti semester. dok rumah ngadap kompiter.
puku1 1pm dia rasa boring. pastu takda idea nakbuat apa. Sebenaqnya kan lebih baik dia ke masjid untuk solat Zohor berjemaah.
takpun dia boleh baca buku-buku ilmiah. Atau mencari idea lagumana nak cipta iron automatik. Senang keja kepada kaum hawa yang malas iron baju tu. Jadi perlu ka boring??? 

Awak Berani?


Lelaki: Assalamualaikum, boleh berkenalan? 

Gadis: Waalaikumussalam..boleh je..ni nombor telefon mak saya.
call la dia dulu..kalau dia kata ok, awak call ayah saya pulak.
kalau dia kata ok, awak call tok kadi..kalau dia kata ok jugak.
kita terus nikah je

Kenapa Nak Kawin dengan anak pakcik


Seorang bapa bertanya kepada bakal menantunya: 
"Mengapa engkau nak cepat kahwin dengan anak pakcik?

1. dah jumpa pasangan, harus dicepatkan kahwin (hadith)
2. nak jaga mata, hati dan kemaluan
3. nak ikut sunnah, kahwin, ajal bila2 masa sahaja
4. nak ada zuriat yg dapat bahagia dan doakan kami, mati bila2 masa ja
5. dapat beribadat dengan pahala yang berganda bila sudah punya isteri, sedangkan memandangnya sahaja sudah perolehi pahala
6. dapat merasa tanggungjawab sebagai suami dan menjadi seorang yg lebih berfikir lebih matang serta bijaksana
7. nak ambil amanah ibu dan ayahnya dan jaganya serta didiknya dengan kehidupan agama
8. saya sayang dan cintakan anak pakcik