Review Filem ATM Er Rak Error

























Kebelakangan ni aku banyak menonton filem Thailand. Kita dah biasa dengan filem aksi Thailand yang memaparkan seni mempertahankan diri mereka yang popular iaitu Muay Thai.

Ok kita keluar dari skop filem aksi Thai. Mari kita layan genre komedi romantik pulak!

ATM Er Rak Error

Mengisahkan pasangan kekasih dalam pertarungan dapatkan semula duit dari mesin atm yang hilang. Mereka membuat pertaruhan sesiapa yang kalah perlu letak jawatan,ini kerana syarikat mereka bekerja tidak membenarkan staff bercinta sesama mereka.

Jalan cerita yang unik. Lakonan semua pelakon,real!
9/10

download subtitle melayu kat subscene.com/subtitles/atm-er-rak-error/malay/980370

Hmm bila la filem tempatan dapat hasilkan naskah hebat macam ni.  Sorry to say,pengarah filem negara kita,aku tengok memang takda idea, tak kreatif. Buat filem lepas tangan ja,Takda nilai ilmiah dan kejujuran dalam berkarya. Kepada pengarah filem tempatan, anda harus belajar dari ATM Er Rak Error

wait for next post aku akan review filem Thai seterusnya!

3 comments:

KeMBaLI™ said...

Salam wan perlis saya pun memang ske film luv story thai malah durang lagi bagus dari kdrama..try layan freelance/heart attack..pastu mae nak jugak..pelakon atm err chatisivit sita dewi(x pasti sebutan dan nama) merupakan penulis skrip...atm drama pun best gak..thank you teacher luv u..pun menarik..

KeMBaLI™ said...

Yer filem ney mmg kreatif..meletakkan elemen teknikal seperti atm machien yg mempunyai masalah sistem..mencetuskan huru hara dan komedi dlm cerita malaysia ada movie best mcm bunohan..dan akn datang intercharge tak salah noir film..jangan robohkan surau, itu, hanyut..tetapi kekadang tak perlu berseni utk sesuatu movie sbg mana yg sy senarai td..subjek movie tau drama cinta yg ringan d malaysia selalu ada dan terlampau ringan tapi masih x capai standard movie2 thai especially attm error..

Wan Perlis said...

heart attack dlm list utk ditonton. filem thai lebih bagus dari filem negara kita. filem thai dpt penerimaan yg baik di indonesia,vietnam dan filipina. filem kita ada org indo,viet n filipin nak tgk? di negara lain, filem bukan sekadar hiburan. mereka mampu menghasilkan filem membuka minda masyarkat dan memberi semangat